Vissza a hírekhez


    
    Adótraffipax Heves megyében

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján (nav.gov.hu) az „ADÓtraffipax” rovatban minden héten előzetesen közzéteszi a tervezett ellenőrzéseket. A rovatban hetente elérhetők a Heves megyei operatív ellenőrzések tervezett helyszínei is. A cél nem a büntetés, hanem az, hogy mindenki betartsa az előírásokat.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Az úgynevezett „ADÓtraffipax” nem más, mint egy interneten elérhető hírlevél arról, hogy a NAV mikor, kiket és hol ellenőriz. A kimutatás folyamatosan frissül. Érdemes tehát rendszeresen böngészni a NAV internetes oldalát.

A NAV célja ugyanakkor nem a büntetés, hanem az, hogy mindenki betartsa a jogszabályi előírásokat, befizesse az adókat, szabályosan bejelentse a dolgozóit.

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 29. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 

július 17. (hétfő):

Füzesabony, Dormánd

július 18. (kedd):

Gyöngyös, Nagyréde

július 19. (szerda):

Egerszalók, Demjén

július 20. (csütörtök):

Parádfürdő, Parádsasvár

július 21. (péntek):

Eger, Szarvaskő

 

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat.

Emellett fokozott figyelmet fordítanak az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)