Vissza a hírekhez


    
    Nem unatkoztak a megyei tűzoltók szilveszterkor

A hosszú hétvégén és szilveszter éjszakáján hat tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották megyénk tűzoltóit, valamint még négy téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányítási központba.

December huszonnyolcadikán éjszaka egy kamion gyulladt ki, melynek rakománya csomagolt étolaj volt. Az egri hivatásos tűzoltók négy gépjárművel vonultak és három habsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

December huszonkilencedikén a héhalmi önkéntesek, a jászárokszállási önkormányzati, és a pétervásárai hivatásos tűzoltók árokba csúszott gépjárműveken segítettek.

December harmincadikán teljes terjedelmében égett egy hétvégi ház Eger határában. Az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a tüzet, senki sem sérült meg. A markazi hivatásos tűzoltók egy jégbe fagyott őz mentését kísérelték meg, de sajnos az állatot nem tudták megmenteni. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói pedig kis területen összehordott égő szemetet oltottak.

December harmincegyedikén a hatvani és gyöngyösi tűzoltók is a mentők kérésére segítséget nyújtottak két ajtó kinyitásában. Az éjszaka folyamán két gyermek egy liftben rekedt, őket a gyöngyösi tűzoltók szabadították ki, feszítő-vágó berendezéssel nyitották ki a liftajtót. Egerben vélhetően pirotechnika termék használata során egy lábtörlő gyulladt meg, a tűz a bejárati ajtót veszélyeztette. A tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt a lángokat elfojtotta, így szerencsére nem történt nagyobb baj.

Január elsején a jászárokszállási önkormányzati tűzoltók egy kályha miatt füsttel telítődött ingatlanhoz vonultak Tarnaőrsre. A gyöngyösi hivatásos tűzoltókat pedig egy kigyulladt gépjárműhöz riasztották.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)