Vissza a hírekhez


    
    Eger és Miskolc is pénzt áldoz kerékpárutakra

Úgy tűnik, Észak-Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gyalogosokra és a kerékpárosokra is. A miskolci polgármesteri hivatal tegnap közölte, hogy tíz kilométer hosszú kerékpárút épül náluk a belváros és az ipari park között, a beruházásra mintegy félmilliárd forintot nyert el pályázaton a borsodi megyeszékhely önkormányzata. Hozzátették, hogy a belváros összekötése a Miskolc északi határában lévő iparterülettel kedvező hatással lehet a munkaerő mobilitására.

A fejlesztés révén biztonságosan lehet közlekedni kerékpárral a város északi területein működő nagyvállalatokhoz, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházba és a környéken működő bevásárlóközpontokhoz.

A közlemény szerint a kivitelezés júliusban megkezdődik, a beruházás több ütemben, szakaszosan valósul meg, állami és uniós hozzájárulással, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, csaknem 500 millió forintból valósul meg.

Ugyancsak tegnapi hír, hogy 300 millió forintot meghaladó uniós és állami támogatásból mintegy három kilométernyi gyalogutat és kerékpárutat alakítanak ki Eger déli iparterületének környékén. Mindezt Habis László (Fidesz–KDNP), a város polgármestere közölte.

Elmondta azt is, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében bruttó 305 millió forintból várhatóan idén októberre elkészülő beruházás célja a Kistályai út és a déli iparterület közlekedésének fejlesztése, ezen belül kerékpáros-útvonalak kialakítása. Fontos szempont a munkába járás feltételeinek javítása és biztonságos alternatív közlekedési lehetőségek megteremtése az egriek, különösen a déli városrészén élők és dolgozók számára – tette hozzá.

Közlése szerint a projekt keretében 1685 méter aszfaltburkolatú, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül a Kistályai úton egészen a Kőlyuk úti csomópontig.

https://magyaridok.hu/belfold/eger-es-miskolc-is-penzt-aldoz-kerekparutakra-3281021/

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)