Vissza a hírekhez


    
    Több mint 50 program lesz a tavaszi fesztiválon

Március közepétől május végéig félszáznál több kiállítás, koncert, film, zenei, tánc- és színházi produkció, valamint képzőművészeti program várja a közönséget az Egri Tavaszi Fesztiválon - közölte az eseményt szervező Média Eger Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón.

    Antal Anett elmondta: a fesztivál ezúttal is a "Csillagtól csillagig" mottó jegyében szerveződött, azaz továbbra is hangsúlyosan kötődik Eger borkultúrájához.     A március 15-én az első palack 2017-es évjáratú Egri Csillag felnyitásához kapcsolódó rendezvénnyel induló és az ugyancsak hagyományos Egri Csillag Weekenddel záruló rendezvénykavalkád minden korosztályhoz és érdeklődési körű látogatóhoz szól - hangsúlyozta.     A jelentősebb, akár több napon át tartó programok mellett a megyeszékhely utcáin-terein, sőt bevásárlóközpontjaiban is rögtönzött előadásokkal találkozhatnak az érdeklődők - tette hozzá az ügyvezető igazgató.     Március 21-én a várban az Egri Bikavér hungarikummá nyilvánításának egyéves születésnapjáról emlékeznek meg. Ugyancsak először lesz Hungarikum Piknik a Szépasszonyvölgyben: a seregszemlén március 23. és 25. között szakmai tanácskozást is rendeznek a hungarikumok szerepéről a turizmusfejlesztésben. A háromnapos program érdekessége emellett, hogy egy-egy borászat lesz majd egy-egy hungarikum "házigazdája".     A fesztiválon fellép például Tóth Vera, a Cimbaliband és Danics Dóra, a Magyar Állami Népi Együttes, a Csík Zenekar. Antal Anett kiemelte: ahogy a zenében, úgy a kultúra minden területén a műfaji sokszínűségre törekedtek. 
    Martonné Adler Ildikó, a város alpolgármestere a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy az eseménysorozat az egri intézmények és szervezetek közös akaratát testesíti meg és összefogásuk eredményeként valósul meg.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)