Vissza a hírekhez


    
    Az autós közlekedés is változhat Hatvannál

Teljes sebességgel közlekedhetnek jövőre a vonatok a Hatvan és Budapest közti megújult vonalon, miután feloldják év végén a február 4-től elrendelt vágányzárat – írja közleményében a MÁV Zrt. A sebességkorlátozás megszüntetésén túl többek közt akadálymentes állomásokat, peronokat, P+R parkolókat, új átjárókat és zajvédő falat is ígérnek. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. jóvoltából megvalósuló fejlesztés megyei településeket Hatvanon kívül nem érint, de a menetrendbeli változások pozitív fejleményt jelentenek majd a vonalon közlekedőkre nézve: óránként két pár zónázó vonat fordul majd Budapest és Hatvan között, a fővárost Egerrel összekötő közvetlen járatok pedig óránként fognak indulni, tehát ezen a vonalon kétszer olyan sűrű lesz a vonatközlekedés, mint eddig.

A MÁV Zrt. közleményében kifejtette, az elvégzendő feladatok feszített munkavégzést követelnek meg, ezt pedig csak teljes forgalomkizárás mellett tudják megoldani. A vágányzár elrendelését a vonal terepviszonyai is indokolják, az építkezés kiszolgálását ugyanis a vasút melletti dombos területekről nem tudják megoldani – hangsúlyozták. Az érintett vonalon pótlóbuszokkal oldják meg az utasok szállítását, ezekre jegyet vásárolni azonban a járművön nem, csak a pénztárakban, online és a Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül lehetséges. A pótlást végző távolsági autóbuszokon kerekesszék csak összecsukva, kerékpár pedig egyáltalán nem szállítható. Azokon a településeken, ahol a megállóhelynél nem biztosított a jegy- vagy bérletvásárlás, ajánlott a vasúti bérletet már a lejárat előtt, egy útba eső vasútállomáson megvásárolni – javasolja utasainak a társaság, hozzátéve: a változásokról érdemes előzetesen tájékozódni a www. mavcsoport.hu/bphatvan honlapon. Nem csak a tömegközlekedők, az autósok is számíthatnak bonyodalomra a munkálatok ideje alatt. Várható, hogy a vonatközlekedés hiánya miatt többen ülnek kocsiba, és a forgalom tovább növekszik az M3-as autópályán és a 3-as főúton egyaránt, Hatvanban pedig a reggeli és esti csúcsforgalom súlyosbodhat az áthaladó buszok miatt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében azonban kitért rá, minden szükséges munkát úgy ütemez, hogy az esti és reggeli csúcsidőszakokat, és a pénteki napokat ne érintsék.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)