Vissza a hírekhez


    
    Nehéz termelői nyár

Korszerű technológiával, fajtaválasztással és bőséges öntözéssel is csak nehezen tudnak védekezni a zöldség- és növénytermesztők a nagy meleg ellen, hogy megakadályozzák a minőségromlást - közölte a FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az MTI megkeresésére. Ledó Ferenc elmondta, hogy a 30 Celsius-fok feletti hőmérséklet a zöldségek közül a zöldborsóra, a salátafélékre, és egyes káposztafélékre jelenti a legnagyobb veszélyt. Rámutatott, hogy a paprikánál a 30-35 fok feletti tartós nappali és 20 fok feletti éjszakai hőmérséklet nemcsak a termés mennyiségére, hanem a minőségére is hatással lehet, így több görbe paprika jelenhet meg a piacon. Hajtatott paprikát az országban évente 1500-1600 hektáron termesztenek fóliában, ahonnan 170-180 ezer tonnás termésre számítanak, emellett a termesztők 600-650 hektárról 21-23 ezer tonna szabadföldön termesztett paprikát takaríthatnak be.

 

 



MTI Hírfelhasználó


 





 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)