Vissza a hírekhez


    
    SUR-RON: innovatív elektromos enduro a KSR-től

A német nyelvterület legnagyobb elektromos „kétkerekű” importőre, A KSR-Group a SUR-RON elektromos motorkerékpár márkával bővíti a kínálatát 2018 év végétől. 
A NIU márkájú elektromos robogókkal, és a saját gyártású KSR-MOTO márkanév alatt forgalmazott elektromos robogóival az osztrák importőr 2017 óta piacvezetővé vált az elektromos robogók piacán. Minden tesztvezetésen részt vevő motorost elkápráztatott az elektromos járművek teljesítménye, és nyomatéka. Viszont vannak olyan fiatalok, akik nem szeretnének robogóval közlekedni, de az elektromos meghajtású járművek előnyei egyértelműen meggyőzték őket. Ennek a piaci szegmensnek a kitöltésére a KSR, 2018 év végétől elkezdte forgalmazni a SUR-RON elektromos motorkerékpár márkát. Az első Európai Unió számára homologizált (Típusbizonyítvánnyal, és COC megfelelőségi okmánnyal rendelkező) modell a SUR-RON Firefly, ami L1e-B kategóriába tartozó segédmotoros kerékpár. Az L1e-B kategóriás segédmotoros kerékpárokat (Max.: 45 km/h, legfeljebb 4kW motorteljesítmény, és legfeljebb 50 cm3 –es hengerűrtartalomig robbanómotoros meghajtás esetén) már 14 éves kortól vezethetik a fiatalok segédmotoros jogosítvánnyal, vagy bárki, aki rendelkezik „B” kategóriás személygépkocsi vezetői engedéllyel, illetve bármelyik motoros - A, A1, A korlátlan - jogosítvánnyal
A SUR-RON Firefly Offroad-Bike pont ezt a szegmenst célozta meg Cross-Enduro motor-modelljével.


A SUR-RON Firefly elektromos középmotor névleges tartós teljesítménye 2050 watt (2,05 kW), de kigyorsításoknál sport fokozatban, rövid időre nagyobb teljesítményt és nyomatékot is engedélyez a vezérlő-elektronika. Ráadásul ezt a benzinmotorosokkal ellentétben már az indulás pillanatától alsó fordulatszám-tartományokban is tudja, nem csak magas fordulatszámon. Ennek köszönhető, hogy megfelelő tapadás esetén 100%-os emelkedőn (45°-os) teljes terheléssel képes elindulni álló helyzetből. (58 fogas kiegészítőként kapható áttétellel) Az a tapasztalatunk, hogy egy próbaút még a kétkedő versenyzőkben is meggyőzi az elektromos mobilitásról. Gyere el te is, és próbáld ki!


A SUR-RON Firefly elektromos középmotorjáról az erőátvitel egy áttételen keresztül történik a hátsó kerékre.
A Lítium akkumulátor-egység Panasonic 18650-es cellákból épül fel, és kapacitása 1920 Wh (1,92 KWh). Ez a 60V-os, 32 Ah kapacitású akkumulátor 69 km-es hatótávot tesz lehetővé a cross-enduro motor számára. (20 km/h-nál 100 km) A váz egy szuperkönnyű Alumínium ötvözet mely csupán 7,8 kg súlyú. Így a SUR-RON Firefly összesen 47 kg-ot nyom a mérlegen akkumulátor nélkül. Így nem csak a fiataloknak, hanem a kempingezők, lakókocsizók kedvencévé is vált.

A SUR-RON, a Lambretta, a NIU, a Brixton, és az újjászületett Malaguti járművek a www.ksr.hu veboldalon tekinthetők és rendelhetőek meg.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)