Vissza a hírekhez


    
    Ünnepi roham az üzletekben

Csaknem négymilliárd forintos forgalmat generál a Miklós-naphoz kötődően értékesített, mintegy 700 tonnányi szezonális édesség – értesült a Világgazdaság a Nielsen piackutató cégtől hétfői számában. A lap arról is írt, hogy az általa megkérdezett hálózatok közel 10 százalékos bővülést várnak tavalyhoz képest. A tavalyi adatok szerint a december eleji kereskedelemben eladott áruféleségek 62 százalékát a csokoládémikulások teszik ki, ezekből több mint 80-féle kapható a boltokban. Az egyéb figurák részesedése 13 százalékos, az édességből összeállított ajándékcsomagoké 11 százalék, az adventi naptáraké pedig 6 százalék. A tavaly ilyenkor eladott szezonális édességek 87 százaléka tejcsokoládé volt.

Több mint 500 milliárd forintot hagynak a boltokban év végén az emberek. Ajándékokra átlagosan 50 ezer forintot költenek. Szakemberek szerint a többség mindenből a legjobbat, a legnagyobbat, a legdivatosabbat veszi karácsonykor. Ezzel túlterheli pénztárcáját és stresszessé, szorongóvá válik. Rónáné Falus Júlia pszichológus az M1-nek elmondta, sokan gondolják azt, hogy az egész évben hiányzó időt kell ilyenkor valahogy kiváltani ajándékokkal, odafigyeléssel.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)