Vissza a hírekhez


    
    Megújunak a Ford stíusos egyterűi 

A Ford továbbfejlesztette a stílusos S-MAX és a tágas Galaxy modelleket, amelyek ezentúl még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást, élvezetesebb teljesítményt és kifinomultabb működést kínálnak az európai vásárlók számára.

A Ford S-MAX és Galaxy kínálatában leginkább a Ford modern 2,0 literes EcoBlue dízelmotorja látható, amely 150-240 lóerős teljesítménytartományban rendelhető meg; az autó felszereltsége egy fejlett, új nyolcfokozatú sebességváltóval bővül, ami stílusos és ergonómikus.Az autó új technológiái között megtalálható a nyolcfokozatú automata rendelhető, az Araszoló városi forgalomban is használható, a Stop & Go funkcióval kiegészítve az Adaptív Sebességtartó Automatika, a Holttérfigyelő és az új Ford ClearView ablaktörlő rendszer.

"Az egyedülállóan stílusos S-MAX és a rendkívül praktikus Galaxy a fejlett hajtásáncaiknak és az autózást minden helyzetben megkönnyítő vezetéssegítő technológiájuknak köszönhetően" - nyilatkozta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingértért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. "A 2,0 literes Ford EcoBlue motorjaink és nyolcfokozatú automata sebességváltónk a benzinmotorok kedvelői gázreakciókat és teljesítményt kínálnak, jóval alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett."

Mindkét autóban olyan kifinomult technológiák működnek, mint például az Adaptív Fényszórórendszer, aminek köszönhetően a fénycsóva irányát egy olyan időjárási közlekedési viszonyok is lehetővé teszik, miközben a Vakításmentes Távfény funkcióval kiküszöbölheti az autóversenyzőket, vagy éppen egy merőleges parkolási funkcióval kiegészített Aktív Parkolóasszisztens, ami a vezető kormánymozdulatai nélkül végzi el a parkolási manővert.

A SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszere révén az S-MAX és a Galaxy vezetője egyszerű hangutasításokkal kezelheti az audiorendszert, a navigációt vagy a klímaberendezést. A SYNC 3 színes, 8 colos érintőképernyője kétujjas csiszolással és véges simítással használható, és a készülék kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto ™ rendszerekkel.

Erős és takarékos

A S-MAX és a Galaxy vásárlói 150 és 190 lóerős változatban - 240 hüvelykes bi-turbó kivitelben - egy 2,0 literes EcoBlue dízelmotort rendelhetnek, ami egy nagyobb lökettérfogatú erőforrás teljesítményt, forgatónyomatékát és menetdinamikáját kínálja - egy kisebb blokk futamot -fogyasztása és CO₂-kibocsátása mellett. Az új motorváltozatok már megrendelhetők, és érkeznek majd egy magyar márkakereskedésekbe


A tükörszimmetrikus szívónyílás-kialakítás révén az optimális légszállítás, az integrált szívórendszer, a csekély tehetetlenségű turbófeltöltő és az eddiginél közvetlenebb, csendesebb és precízebb adagolású, nagynyomású üzemanyag-befecskendező rendszer biztosítja a motornak a legszigorúbb Euro 6 károsanyag-kibocsátási normáknak (WLTP átszámítás alapján is ). Az alapkiépítésben alkalmazott SCR emisszió-csökkentő rendszer hatékonyabban csökkenti az NOx kibocsátást.

A 240 lóerős, 2,0 literes EcoBlue Bi-turbó erőforrása egy kisméretű nagynyomású turbótöltő és egy nagyobb méretű, alacsony nyomású turbótöltő párosa gondoskodik arról, hogy az erőforrás alacsony fordulatszámon gyorsan reagáljon a gázparancsra, és nagyobb forgatónyomatékot biztosítson a jármű számára. A magasabb fordulatszám tartományokban már nagyobb méretű turbó elegendő töltőnyomást kínál ahhoz, hogy a motor elérje a csúcsteljesítményét, így az autó simán és egyenletesen gyorsul.

A Ford új, nyolcfokozatú automata sebességváltóját úgy tervezték, hogy tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, de gyors gázreakciókat és gyors, gyors váltást biztosít. A váltómű legfontosabb jellemzői:

- Az Adaptív Kapcsolási Ütemezés, amely az egyéni vezetési stílusok felmérésével optimálisan időzíti a sebességfokozat kapcsolását. A rendszer felismeri, ha az autó hegymenetben, lejtőn vagy éles kanyarban halad, és ennek megfelelően állítja be a megfelelő sebességfokozatot a stabilabb haladás és az élvezetesebb vezetési élmény érdekében

- Adaptív Kapcsolásvezérlés, ami a jármű és környezete információinak megfelelően alkalmazza a megfelelő tengelykapcsoló nyomást, hogy a fokozatok kapcsolása mindig legyen simán és szünetmentes legyen. A technológia az autó vezetési stílusához képes hozzáigazítani a fokozatváltást simaságát


Az S-MAX és a Galaxy modellekhez hatfokozatú manuális sebességváltó rendelhető, és az extrák listáján az Intelligens Közkerékhajtás látható, ami észrevétlenül megoszlik egy forgatónyomatékot a négy kerék között, automatikusan javítva az autó úttartását és a tapadását a csúszós utakon. A rendszer 20 ezredmásodperc alatt - vagyis az emberi szempillantásnál hússzor gyorsabban - képes egészen 50/50 arányig megváltoztatni a forgatónyomaték elosztását a négy kerék között.

Modern rendszerek

A Ford S-MAX és a Galaxy mind a vezető, mind az utasok számára magasabb szintű kényelmet biztosít, amit a fejlett technológiák egész sora biztosít.


Egy nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz csatlakoztatható az ACC rendszer, aminek segítségével az S-MAX és a Galaxy kényelmes és biztonságos követési távolságot tart az előtte haladó járműtől. A rendszer Stop & Go funkciója megállítja az autót, majd automatikusan újraindítja, ha a megállás nem tartott 3 másodpercnél tovább. Az ennél hosszabb idő után egy kormánykeréken elhelyezett gombbal újra aktiválható a rendszer, vagy finoman gázpedálra léphet.

Mindkét modell fejlettebben lett a Holttérfigyelő (BLIS) technológia, amely hamarabb figyelmezteti a vezetőt a holttérbe belépő járművekre. Az új Változtatható Hátsó Távolság funkció segítségével a BLIS akár 18 méteres távolságra is képes észlelni a másik járművet.

A Ford ClearView ablaktörlő rendszer, amely az ablaktörlő lapátok karjaiba épített, nagynyomású, több fúvókás mosóberendezéssel alaposabban tisztítja a szélvédőt, javítja ezzel a látást és hatékonyabban használja fel az ablakmosó folyadékot.


A vezetők ezentúl a járműinformációkat könnyebben olvashatják az alapáron kínált 4 colos, színes LCD-kijelző, ami a műszeregységben helyet. Az autóhoz egy kifinomult, 10 colos, személyre szabható digitális műszer-kijelző áll rendelkezésre, melyen animációként megjelenik a sebességmérő és a fordulatszámmérő.
 

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)