Vissza a hírekhez


    
    Hulladékfeldolgozó - Habis László közleménye

A napokban nagy port kavart egri elektronikai hulladékfeldolgozó ügyében tartott ma sajtótájékoztatót Habis László polgármester. Az alábbiakban változtatás nélkül tesszük közzé az ezzel kapcsolatos közleményét.

"Az elmúlt hetekben egyesek közéleti botránnyá duzzasztottak egy régóta tartó hatósági folyamatot. Úgy állítják be mindezt, mintha az én személyes akaratom lenne egy elektronikai hulladék-feldolgozó üzem elindítása Egerben.

Hazugság, hogy én elektronikai hulladékfeldolgozót akarok a városban. Korábban sajtónyilatkozatban, legutóbb pedig a Közgyűlésben is elmondtam, hogy nem támogatom ilyen üzem létesítését a városunkban. Amíg én vagyok Eger polgármestere, nem engedem, hogy a Közgyűlés elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené az üzem indulásának feltételét!

Hazugság, hogy bárki titkolózik ebben a témában! A folyamat 2016 óta zajlik, bizottsági anyagokban szerepelt a téma. Ezek az anyagok elérhetőek a város honlapján! A képviselők számára ezen túl külön online rendszert üzemeltetünk, ide belépve ugyancsak hozzáférnek minden egyes testületi anyaghoz.

Két és fél éve tudnak tehát róla, de most tűzték zászlóra, csak most, a kampány évében fontos a számukra.

            Zárójelben jegyzem meg, hogy a képviselőnek nem csak joga, de kötelessége is a testületi előterjesztések, döntések megismerése…

Hazugság, hogy rövid időn belül elindulhat a szóban forgó üzem. A valóság az, hogy a feldolgozó indulásának jogi feltétele eddig sem volt meg és most sincs meg!

Hazugság, hogy Eger Önkormányzata megengedő lépéseket tett, támogatta a folyamatot. Éppen hogy szigorítás történt a korábbi szabályozásunkhoz képest! A helyi építési szabályzat módosítása konkrét akadályt gördített a hasonló üzemek létesítése elé, a kulcs a Közgyűlés kezében van.

Ismétlem: amíg én vagyok Eger polgármestere, nem engedem, hogy a Közgyűlés elé olyan javaslat kerüljön, ami megteremtené az üzem indításának jogi feltételét!

A hazugságok terjesztői félelmet keltettek az egriekben. A fentiek kapcsán - közveszéllyel fenyegetés miatt - büntető feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen.

Eger, 2019. április 02.

 

Habis László

polgármester

"

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)