Vissza a hírekhez


    
    Taroltak a Honda motorok a hazai piacon

Magabiztosan uralja a magyarországi motorkerékpár és robogópiacot, a világ legnagyobb kétkerekű gyártója a japán Honda - derül ki a nemrégiben nyilvánosságra került statisztikai adatokból. A Radio1 összegzése elemzése szerint a hosszú évek óta hazai slágernek számító, elegáns, környezettudatos, rendkívül ár-érték arányos és takarékos Honda PCX 125-ös robogó ismét tarolt a kategóriájában: immáron sokadszorra elnyerte a Magyarországon legnagyobb darabszámban eladott robogó díját. Vélhetően a PCX 125 sikerszériája ezzel még korántsem ért véget, hiszen Japánban már bemutatkozott a kis robogó hibrid és elektromos változata, amely előbb-utóbb bizonyosan eljut -és garantáltan tarolni fog Európában is.
Szintén a hazai 125 köbcentis robogópiac egyik slágere a Honda SH 125, amely a harmadik legnagyobb darabszámban eladott 125-ös robogó lett 2018-ban Magyarországon.
A Honda világújdonságnak számító enduro-robogóját, az X-ADV-t is megszerette a magyar vásárlóközönség. Az igényes, minőségi 700-as kétkerekű, 2018-ban a harmadik legnagyobb darabszámban eladott kétkerekű jármű volt a hazai piacon.
A japán gyártó nemrégiben újjászületett túraenduró legendája, az Africa Twin is szépen teljesített Magyarországon, hiszen a hetedik helyet szerezte meg a legnépszerűbb kétkerekűek piacán.


Mind az Africa Twin, mind pedig a különleges X-ADV várhatóan idén is folytatja sikertörténetét, hiszen a gyártó új színekkel, felszereltségekkel és kiegészítőkkel teszi még vonzóbbá az egész  Európában óriási népszerűségnek örvendő Honda típusokat.
Azt mondják, hogy a custom, cruiser, - vagy ha úgy tetszik chopper - kategória a fiatalok érdektelensége miatt egyre többet veszt népszerűségéből. 
A Hondának azonban ebben a speciális szegmensben is sikerült megszerezni az első helyet a magyar piacon: az ötszáz köbcentis, vagány Honda Rebel modell lett 2018 legnagyobb  darabszámban értékesített cruiser modellje a hazai piacon.

 

 MTI Hírfelhasználó


 

 

 


Felügyeleti szerv: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, 1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.telefonszám: (+36 1 457 7100), honlap: www.nmhh.hu
A weboldal tulajdonosa a Starbox Média Kft. (3300 Eger, Trinitárius út 1.)